OTVOREN PREDUZETNIČKI KUTAK U GIMNAZIJI „PANTO MALIŠIĆ“

juni 05, 2018

U okviru Programa za dodjelu malih grantova SEEDLING projekta, kojeg implementira Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu uz finansijsku podršku Austrijska razvojna agencija (ADA), danas je u beranskoj Gimnaziji „Panto Mališić“otvoren Preduzetnički kutak za učenike pomenute škole. Manifestaciji su prisustvovali predstavnici državne i lokalne uprave, nevladinog sektora i Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu.

Kutak, koji će služiti članovima novoosnovanog Školskog preduzeća i drugim učenicima zainteresovanim za preduzetništvo, je osmišljen i otvoren naporima i željama NVO „Sjeverna zemlja“ iz Berana i JU Gimnazije „Panto Mališić“, ut podršku SEEDLING projekta kako bi svi učenici zainteresovani za preduzetništvo imali priliku da u njemu rade, uče i kreiraju, odnosno da svoje biznis ideje pretaču u djela.

Osnivanje Kutka u Gimnaziji, kao i sam program koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu podržali su svojim prisustvom direktor Gimnazije Sreten Lutovac, Darko Stojanović, menadžer Opštine Berane sa saradnicima, i Mervana Hadrović, iz Arhus centra u Beranama.

: 2,187 views