Subregionalna radionica opština korisnica projekta CRESSIDA u zemljama zapadnog Balkana održana u Crnoj Gori

maj 09, 2018 | Autor: Ms. Srna Sudar


Povezana dokumenta

Subregionalna radionica opština korisnica projekta CRESSIDA u zemljama zapadnog Balkana odžana je 7-9. maja u Budvi, Crna Gora. Radionicu je organizovao Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) uz podršku Agencije za zaštitu životne sredine SAD (US EPA: United States Environmental Protection Agency).

Na subregionalnoj radionici u Crnoj Gori okupilo se oko 30 opštinskih zvaničnika i predstavnika lokalnih zajednica drinskog basena iz 3 zemlje korisnice: Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ove godine regionalna radionica se fokusirala na diskusiju o iskustvima u primeni Indeksa integriteta vodotokova u slivu rijeke Drine, kao i razmjenu rezultata završenih pilot projekata u svakoj opštini i budućim mogućnostima za saradnju.

Crnu Goru su na subregionalnoj radionici u Budvi, predstavljali predstavnici opštine Mojkovac (gospođa Milica Ristić), opštine Bijelo Polje (gospodin Fahrudin Begović), opštine Berane (gospođa Maja Pešić i gospodin Darko Stojanović), gospođa Nevenka Tomić iz Zavoda za hidrometeorolgiju i seizmologiju Crne Gore kao i gospođa Srna Sudar, menadžer projekta CRESSIDA za Crnu Goru ispred REC Kancelarije u Crnoj Gori.

Projekat „CRESSIDA – Izgradnja kapaciteta lokalnih zajednica za održivi razvoj u međunarodnim slivnim područjima rijeka Drine i Drim“, ima za cilj da pruži podršku lokalnim zajednicama koje se nalaze u slivovima rijeka Drina (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora) i Drim (Albanija, Kosovo*, Makedonija) relevantnim državnim institucijama i poslovnom sektoru da efikasnije sprovode svoje lokalne strategije i planove vezane za održivi razvoj. U projektu učestvuje ukupno 18 opština, zajedno sa svojim partnerskim organizacijama iz civilnog sektora, iz zemalja učesnica u projektu. U Crnoj Gori su to opštine Berane, Bijelo Polje i Mojkovac. 

: 2,118 views