U Crnoj Gori održan inicijalni sastanak projekta “Ciljevi održivog razvoja na Zapadnom Balkanu”

februar 28, 2018 | Autor: Srna Jelena Sudar


Povezana dokumenta

Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC), Kancelarija u Crnoj Gori je u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma (MSDT)  Vlade Crne Gore održala inicijalni sastanak u okviru projekta "Ciljevi održivog razvoja na Zapadnom Balkanu" podržanog od Nemačkog Federalnog ministarstva za zaštitu životne sredine (BMUB) kroz program Savjetodavne pomoći (AAP) za zaštitu životne sredine u zemljama Centralne i Istočne Evrope, Kavkaza i Centralne Azije i drugim zemljama u okruženju Evropske unije. Sprovođenje programa nadgleda Njemačka agencija za životnu sredinu (UBA).

Državni sekretar za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Vlade Crne Gore, g-din Saša radulović i generalni director Direktorata za  klimatske promjene i mediteranske poslove, g-din Ešef Husić, su otvorili sastanak u ime nacionalnog partnera projekta. Ispred REC-a, u ime direktorice REC-a u Crnoj Gori g-đe Ruže Radović, učesnike je uvodnim obraćanjem pozdravila g-đa Srna Sudar, viši ekspert REC Crne Gore i nacionalni koordinator projekta.

Sastanak koji je imao za cilj predstavljanje procesa i trenutne situacije u razvoju u primjeni ciljeva održivog razvoja (SDGs) na globalnom nivou i u zemlji, kao i postavljanje osnove za nacionalne projektne aktivnosti, okupio je predstavnike 18 nacionalnih institucija, od kojih svaka pojedinačno ima odgovornost za implementaciju određenih ciljeva. Učesnici su aktivnim učešćem razmijenili relevantne informacije i izazove sa kojima se suočavaju u prihvatanju svojih odgovornosti i izvještavanja o implementaciji i ispunjenja ciljeva iz njihove nadležnosti.

 

: 2,831 views