Održan sastanak crnogorskih dobitnika grantova SEEDLING programa

februar 26, 2018

U Podgorici je 26. februara 2018. godine u prostorijama Kancelarije Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu u Crnoj Gori dodijeljeno tri (3) granta organizacijama civilnog društva u okviru Programa za dodijelu malih grantova SEEDLING projekta «(Predstavljanje UN ciljeva za održivi razvoj u školama u Jugoistočnoj Evropi)», koji realizuje Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu, uz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije (ADA).

Na dodijeli ugovora organizacijama koje su dobile grantove prisutne su ispred Kancelarije Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu u Crnoj Gori pozdravile g-đa Srna Sudar i g-đa Mira Vasiljević, koje su učesnicima predstavile značaj SEEDLING projekta koji se bavi Ciljevima održivog razvoja i  naglašava važnost sprovođenja Agende UN o održivom razvoju do 2030. godine (Agenda 2030) i promovisanja Ciljeva održivog razvoja među omladinom.

Potrebno je istaći da je u Crnoj Gori podnešeno 17 predloga projekata za dodjelu malih grantova, kojima se tretiraju određeni Ciljevi održivog razvoja kroz praktične aktivnosti. Lokalno savjetodavno tijelo (LAB) odabrao je tri (3) koji će u partnerstvu sa školama sprovesti aktivnosti i osnažiti aktere u nekoliko opština sjevernog i centralnog regiona da kroz jačanje preduzetništva i osmišljavanjem zelenih poslova i aktivnosti, doprinesu razvoju svojih zajednica i regiona.

Nakon uvodnog predstavljanja projekta i procesa dodjele grantova, svaka od organizacija dobitnica granta je imala priliku da predstavi svoju organizaciju i prijedlog projekta, nakon čega su bile upoznate sa obavezama i pravilima narativnog i finansijskog izvještavanja.

U nastavku je g-đa Srna Sudar, u ime direktorke REC-a u Crnoj Gori, g-đe Ruže Radović, svečano uručila ugovore o dodijeli granta, predstavnicima organizacija dobitnica, i to: NVO Natura iz Kolašina (vodeća OCD), projekat: Zelena ekonomija za održivi razvoj; NVO Sjeverna zemlja iz Berana (vodeća OCD), projekat: Znanjem i saradnjom do UN ciljeva za održivi razvoj i NVO Pedagoski centar Crne Gore iz Podgorice (vodeća OCD), projekat: Ekološka etika – alat za održivi svijet.

: 2,545 views