REC Crna Gora promovisao INTERREG MED projekat PANACeA na manifestaciji Mediteranski dan obale 2017, 25.09.2017., Tivat

septembar 25, 2017 | Autor: Srna Sudar


Povezana dokumenta

Konferencija povodom obilježavanja Mediteranskog dana obale, koju je organizovalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore i Mediteranski akcioni plan u okviru Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP/MAP), organizovana je 25. septembra 2017. godine u hotelu Regent u Tivtu pod pokrovteljstvom Filipa Vujanovića, predsjednika Crne Gore.

Na pomenutoj konferenciji REC Crna Gora je promovisao INTERREG MED projekat PANACeA, koji predstavlja regionalnu inicijativu za usmjeravanje napora upravljanja u zaštićenim područjima u cilju boljeg očuvanja prirode u Sredozemlju.

Mediteranski dan obale se obilježava od 2007. godine sa ciljem podizanja svijesti o značaju obalnog područja kao prirodnog i ekonomskog resursa, te omogućavanja razmjene iskustava u primjeni optimalnih modela održivog obalnog razvoja. Na ovom događaju učestvovali su predstavnici vlada država u regionu Mediterana, UNEP/MAP-a, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija sa sjedištem u Crnoj Gori, kao i predstavnici lokalnih samouprava i nevladinog sektora.

Tema ovogodišnje proslave Mediteranskog dana obale bila je „Sačuvajmo naše more". Proslava je organizovana u okviru saradnje Ministarstva održivog razvoja i turizma i Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore s Centrom za regionalne aktivnosti programa prioritetnih akcija (PAP/RAC) iz Splita.

: 2,357 views