Radionica - Razvoj politika za unapređenje ambijenta za zelene poslove i preduzeća, 22-23. jun 2017.g., Hotel „Franca“, Bijelo Polje

juni 23, 2017

Povezana dokumenta

  • Agenda
    (Word document, 52.27 kB)

Međunarodna organizacija rada (MOR), je u sklopu sprovođenja projekta "Kreiranje povoljnog ambijenta za zelene poslove i preduzeća" organizovala dvodnevnu radionicu Razvoj politika za unapređenje ambijenta za zelene poslove i preduzeća, 22-23. jun 2017.g., u Hotelu „Franca“ u Bijelom Polju. Radionica koja je za cilj imala da upozna sve zainteresovane strane sa aktivnostima projekta kojeg sprovodi MOR, zatim sa pojmom “zeleni poslovi” i nacionalnim regulatornim i strateškim okvirom koji se tiče zelene ekonomije, je izazvala značajno interesovanje sjevernih opština, sindikata i relevantnih ministarstava Vlade Crne Gore. Ekspert MORa gđa Dorit Kemter je doprinijela praktičnom dijelu radionice, kao i sagledavanju preduslova za sprovođenje i razumijevanje pojma zelene ekonomije, zelenih poslova, dostojanstvenih poslova i međunarodne prakse u tim oblastima.

Na radionici je zainteresovanim stranama predstvaljen nacrt dokumenta “Analiza razvoja povoljnijeg ambijenta za zelene poslove i preduzeća u opštinama Mojkovac, Bijelo Polje i Berane, koji je izrađen u okviru projekta "Kreiranje povoljnog ambijenta za zelene poslove i preduzeća" kojeg sprovodi Međunaronda organizacija rada (MOR) uz stručnu pomoć Knacelarije RECa u Crnoj Gori. Radionici je u ime REC Kancelarije u Crnoj Gori prisustvovala gđa Srna Sudar, direktorica, kao i stručni tim koji je radio na razvoju dokumenta.

: 728 views