Radionica – Zaštita vodoizvorišta i instrument procjene uticaja po životnu sredinu i zdravlje ljudi, u okviru CRESSIDA projekta, 12. jun 2017.g., Hotel „Franca“, Bijelo Polje

juni 13, 2017


Povezana dokumenta

  • Agenda
    (PDF document, 260.40 kB)

Regionalni centar za životnu sredinu (Regional Environmental Center), Kancelarija u Crnoj Gori, Vodovod Bistrica Bijelo Polje, Opština Bijelo Polje i Američka Agencija za zaštitu životne sredine su 12. juna 2017. godine organizovali radionicu u okviru CRESSIDA projekta na temu „Zaštita vodoizvorišta i instrument procjene uticaja po životnu sredinu i zdravlje ljudi“. Radionici su prisutvovali predstavnici opština Bijelo Polje i Berane, kao i predstavnici Vodovoda Bijelog Polja, Kolašina i Plava. Radionicu su vodili eminetni stručnjaci Američke Agnecije za životnu sredinu g-din Jose Zambrana, g-din Alex Lan, g-đa Maryann Cairns, g-din Clayton Cox i gđa Kelsey Aho.

Projekat CRESSIDA finansira Američka Agencija za životnu sredinu (USA EPA) i ima za cilj da pruži podršku lokalnim zajednicama koje se nalaze u slivovima rijeka Drine i Drim, relevantnim državnim institucijama i poslovnom sektoru da efikasnije sprovode svoje lokalne strategije i planove vezane za održivi razvoj. Zemlje učesnice u projektu su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Republika Srbija. U projektu učestvuje ukupno 18 opština iz zemalja učesnica u projektu, a ispred Crne Gore to su opštine Mojkovac, Berane i Bijelo Polje.

: 1,084 views