Završna prezentacija regionalnog programa ,,Obrazovanje za održivi razvoj na Zapadnom Balkanu (2012-2017)’’

mart 21, 2017 | Autor: Srna Sudar

Završna prezentacija regionalnog programa ,,Obrazovanje za održivi razvoj na Zapadnom Balkanu (2012-2017)’’ u organizaciji Regionalnog centra za životnu sredinu (REC), Kancelarija u Crnoj Gori i Zavoda za školstvo, održana je 21. marta 2017. godine u prostorijama Zavoda za školstvo. 

Prezentaciju je otvorila gđa Nevena Čabrilo, nacionalna koordinatorka iz Zavoda za školstvo. U uvodnom dijelu učesnicima su se obratili gđa Arijana Nikolić Vučinić, generalna direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje lica sa posebnim potrebama u Ministarstvu prosvjete, gđa Jelena Knežević, rukovoditeljka Odjeljenja za održivi razvoj i integralno upravljanje morem i priobalnim područjem u Ministarstvu održivog razvoja i turizma i gđa Srna Sudar, direktorica REC Kancelarije u Crnoj Gori. 

Cilj prezentacije je bio da se svi učesnici programa, kao i sve zainteresovane strane upoznaju sa rezultatima petogodišnjeg programa ,,Obrazovanje za održivi razvoj na Zapadnom Balkanu’’ (2012-2017) ’’, sa posebnim akcentom na praktična iskustva crnogorskih obrazovnih institucija u implementaciji programa. U tom smilsu, realizovane aktivnosti u regionalnom kontekstu predstavio je gdin Brendan Kenneth Duprey, projektni menadżer, REC Centrala, Mađarska, dok su aktivnosti realizovane u Crnoj Gori predstavile gđa Mira Vasiljević, projektini menadžer REC - Crna Gora i gđa Nevena Čabrilo, nacionalna koordinatorka iz Zavoda za školstvo Crne Gore. 

Implementaciju programa ,,Obrazovanje za održivi razvoj'' u praksi su prezentovale predstavnice 4 vaspitno-obrazovne ustanove: JPU „Đina Vrbica“, Podgorica; JU OŠ „Jagoš Kontić“, Nikšić; JU Gimnazija „Slobodan Škerović“, Podgorica i JU SSŠ „Spasoje Raspopović“, Podgorica. 

,,Obrazovanje za održivi razvoj na Zapadnom Balkanu (2012-2017)”, petogodišnji je projekat u koji su, pored Crne Gore, uključeni i Republika Srbija i Kosovo. Projekat se implementira kroz finansijsku podršku Fonda Braće Rokfeler, a realizuje ga Regionalni centar za životnu sredinu. 

: 628 views